Enjektör Tamiri

Sarsıntılı bir biçimde çalışan motor ve düşük çekiş gücü, enjektör arızasının belirtileri arasında yer alabilir.

Enjektör

Zaman içerisinde bazı parçalarda eskime ve deformasyon meydana gelebilir. Benzinli araçlarda ise bu belirtiler ve sorunun nedenleri benzerlik taşır. Bu gibi durumları önceden tespit etmek için dizel ve benzinli araçlar için düzenli bakım yapılması önemlidir. Sürekli olarak tekrarlayan enjektör arızalarında, altta yatan başka bir nedenin olduğu düşünülür. Bunun için arıza tespit araçlarının kullanılması doğru olur. Tekrarlayan arızalar için alanında uzman kişilerden yardım alınması gerekir. Bazı sebeplerle ortaya çıkan enjektör arızasında parçayı tamir etmek veya değiştirmek söz konusu olabilir. Bu durum tamamen aracın ve parçanın genel durumuna bağlı olarak verilen bir karar olur. Enjektör arızasında da diğer arızalar gibi aracın usta kişilere emanet edilmesi gerekir. Bu sayede olası başka problemlerin önüne geçmek mümkün olur. 

Enjektör Arızası Neden Olur?

Enjektör arızası, birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. En yaygın sebeplerden biri; hatalı yakıt basınç regülatörü olur. Ayrıca arızalı mazot pompası, kırık enjektör ve kırık yakıt rayı da enjektör arızası alınmasına neden olur. Bu gibi durumlarda hem enjektör hem demazot pompası tamiri gerekli olabilir. Enjektör arızası belirtileri arasında ise pek çok madde yer alır. Araç motorunun teklemesi, performansının düşmesi veya yakıt tüketimi artması bu belirtiler arasında yer alabilir. 

 

Enjektör Arızası Belirtileri Nelerdir?

Arızalı bir yakıt enjektörünün belirtileri birden fazla olur. Sorunun çözülmesi için ilk olarak tanımlanmasını sağlayan bu belirtiler benzinli ve dizel araçlarda görülebilir. Enjektör arızası kısa sürede çözülmesi gereken bir durumdur. Aksi halde daha büyük problemlere sebebiyet verebilir. Enjektör arızası durumlarında aracın çalışmaması, motorun tekleme yapması, kaba rölanti, motor arıza ışığının yanması, fazla yakıt tüketimi, yakıt kokusu ve sızıntısı gibi durumlar meydana gelebilir. Arızanın habercisi olan bu belirtilerin dikkate alınması gerekir. Ankara enjektör tamiri ihtiyacı duyulan durumlardan biri de motorda titreşim olması olabilir. Bu sorunlar gözlemlendiğinde, araçta bir şeylerin ters gittiği anlaşılır. Servis ve bakıma ihtiyacı olan aracın geciktirilmesi ise hasarın büyümesine yol açabilir. 

Enjektör Tamiri Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Motorda bulunan enjektör; ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlar ve yakıt için iletim yapar. Bu parça hem dizel hem de benzinli motorlarda bulunur. İletişim işlemi için gerekli ve önemli olan enjektör, bazı durumlarda arıza verir. Bu gibi durumlarda enjektör tamiri gerekli olur. Yakıtın araçta depolanmasından sonra temizlenerek sisteme geri dönmesi işlemini sağlayan enjeksiyon, büyük yakıt basıncına dayanıklı olarak üretilir. Farklı markalarda yedek parça olarak sunulan bu parçanın değişimi maliyetli olabilir. Bu sebeple ilk olarak tamir işlemini düşünmek gerekebilir. Aracın arıza vermesi durumunda enjektör tamiri gerekli olduğunda; enjektörün çeşidine göre bir yol izlenebilir. İlk olarak bilgisayarlı tespit araçları kullanılır ve enjektör arızası teşhis edilir. Bu doğrultuda ise gerekli olan tamir işlemleri yapılır. Enjektör arızası sonucunda tüm sistem yavaşlayabilir. Bu sorunun akabinde rölanti sorunları görülebilir, mazot pompası tamiri gerekebilir.  Aynı zamanda motordan farklı sesler de gelebilir. Kişiler bu durumla karşılaştıkları takdirde servise başvurmalı ve ihtiyaç duyulan işlemlerin yapılmasını sağlamalıdır. Enjektör tamirinde dikkat edilmesi gereken nokta ise tamiri usta kişilerin yapmasıdır.

Hemen Ara Yol Tarifi
X